Enzymový hydrolyzát kolagenu

1000 gramů

100% enzymaticky hydrolyzovaný KOLAGEN

369 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 150030
Enzymový hydrolyzát kolagenu

Detailní popis produktu

Doplněk stravy v prášku.


Upozorňujeme na typickou kolagenovou chuť produktu. Oproti klasickým, dnes již zastralým hydrolyzátům kolagenu vyráběným kyselou hydrolýzou, je enzymová hydrolýza podstatně šetrnější.

Enzymaticky hydrolyzovaný kolagen je základní stavební látkou našeho těla (25 - 30% všech bílkovin v těle). V těle se nachází hlavně v kostech, chrupavkách a jiných místech. [Wikipedia]


Rozdíly mezi klasickým a enzymovým hydrolyzátem kolagenu:

  • Klasický hydrolyzát kolagenu, je vyráběn levnějším, nejvíce používaným způsobem, a to chemickou hydrolýzou, kdy se na zdroj kolagenu (kosti, kůže, chrupavky, šlachy vznikající při zpracování masa) působí kyselinou chlorovodíkovou nebo hydroxidem sodným při vysoké teplotě.
  • Jeho výhodou je nižší cena, nevýhodou je částečná mírně nakyslá chuť a pachuť „připálená kopyta“, která některým konzumentům vadí. Dá se však zakrýt přidáním rozumného množství hydrolyzátu do polévky vývarového typu nebo do džusu či zeleninové šťávy, případně proteinového nápoje. Velmi dobře se použít pro výživu zvířat, např. psů, kteří jej konzumují bez problémů. Pro tyto účely se přimíchá do navlhčených granulí.
  • Enzymový hydrolyzát kolagenu se vyrábí způsobem napodobujícím trávení v žaludku, tedy hlavní složka působící na kolagen jsou širokospektrální proteolytické enzymy, které naštěpí bílkovinu kolagenu do požadovaného stupně. Tato výroba je považována za šetrnější, vzniklý produkt má obvykle i vyšší stupeň čistoty a bývá doporučován pro náročnější aplikace do humánní klinické výživy a podobně.
  • Z hlediska chuťového je podstatně příznivější, prakticky bez vedlejších pachutí. Jeho cena je vyšší, ale může se používat ve vyšším procentu do mléka nebo proteinových nápojů, aniž by podstatně zhoršoval chuť konečného výrobku. Jeho používání pro zvířata je možné, ale poněkud cenově luxusní.

Složení:

Hydrolyzát kolagenu vepřového původu zpracovaný enzymovou hydrolýzou.

Výživová hodnota 100 g / 30 g (denní dávka):

Energetická hodnota 1615 kJ, 380 kcal / 484 kJ, 114 kcal
Bílkoviny 95 g / 28,5 g
Sacharidy 0 g
Tuky 0 g

Návod k použití:

Doporučená denní dávka 10 – 30 g. Prášek zamíchat do vhodné tekutiny (voda s citrónovou šťávou, mléko, zeleninová šťáva, polévka), např. 30 g prášku do 0,3 litru tekutiny. Lze přidat i do jiných vhodných potravin, např. obilné kaše. Určeno k okamžité spotřebě. 1 zarovnaná polévková lžíce má hmotnost přibližně 5 g prášku. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.

Hydrolyzát kolagenu se doporučuje v celkové denní dávce 1 – 1,5 g na 10 kg tělesné hmotnosti. Jako zdroj bílkovin by neměl překročit 30 % z celkového denního příjmu bílkovin. Pro zvířata platí obdobné dávkování a aplikace.

Skladování:

Skladovat v suchu mimo dosah dětí a slunečních paprsků v teplotě do 25°C. Po odebrání potřebného množství obal dobře uzavřít.

Upozornění:

Nenahrazuje pestrou stravu. Není určeno pro děti, v těhotenství, při nízkobílkovinnové dietě a při alergii na některou z použitých surovin. Nekonzumujte v suchém stavu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Neochucené suroviny
Hmotnost: 1.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: