FOS (Rozpustná vláknina)

Rozpustná vláknina – fruktooligosacharidy.

Varianta:
249 Kč 149 Kč od 149 Kč
Dostupnost: Skladem (>5 ks) Skladem (>5 ks) Zvolte variantu
Kód: 080010/500 080010/250 Zvolte variantu
FOS (Rozpustná vláknina)

Detailní popis produktu

Doplněk stravy v prášku. Rozpustná vláknina – fruktooligosacharidy.


FOS je vhodné přimíchávat do proteinových nápojů, gainerů i iontových nápojů a nápojů s aminokyselinami. FOS i GOS je možné používat zároveň.

Oslaďte si FOS také jogurt, dezert a nebo cappucino. Příjemná sladkost (30% ekvivalent k cukru) a prebiotické účinky na trávení.

Složení:

Fruktooligosacharidy získané fermentací cukrové řepy.

Výživová hodnota 100 g / 5 g (denní dávka):

Energetická hodnota 640 kJ, 160 kcal / 32 kJ, 8kcal
Bílkoviny 0 g / 0 g
Sacharidy 0 g / 0 g
Tuky 0 g / 0 g
Fruktooligosacharidy 95 g, z nich disacharidy 37 g / 4,7 g, z nich disacharidy 1,85 g
Trisacharidy 53 g / 2,65 g
Tetrasacharidy 10 g / 1 g
Monosacharidy 5 g / 0,5 g

Uváděny jsou průměrné hodnoty s tolerancí 6 %.

Návod k použití:

Doporučená denní dávka činí 5 g. Stanovené množství se rozděluje během dne do menších podílů, nejlépe rovnoměrně časově rozložených. Příjem výrobku je vhodné zahájit velmi malými dávkami, například první den večer jedna rovná kávová lžička, druhý den jedna lžička ráno a druhá večer, a takto lze postupně příjem zvyšovat. Vysoká jednorázová dávka působí nadýmavě. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.

Prášek se rozmíchá do vhodné tekutiny (postupným sypáním na hladinu), například 1 zarovnaná kávová lžička do 0,1 – 0,2 l nápoje. Přidání do jiných potravin (do jogurtu, salátu, těsta apod.) a tepelné zpracování je možné. Jedna zarovnaná kávová lžička odpovídá 1 g prášku, zarovnaná polévková lžíce odpovídá 5 g prášku.

Omezení:

Nevhodné pro děti, v těhotenství a při kojení, při alergii na některou z použitých surovin. Nenahrazuje pestrou stravu.

Skladování:

Skladovat v suchu a teplotě do 25 °C, mimo dosah dětí a slunečních paprsků. Po odebrání potřebného množství obal ihned uzavřít.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: