Maltodextrin

1000 gramů

Čistá, neochucená surovina v prášku. Bez jakýchkoli dalších přísad.

119 Kč 0,12 Kč / 1 g
Dostupnost: Skladem (>5 ks)
Kód: 150100
Maltodextrin

Detailní popis produktu

Doplněk stravy v prášku pro přípravu nápoje.


Čistá, neochucená surovina v prášku. Bez jakýchkoli dalších přísad.

  • použití v potraviních
  • zdroj nízkoosmolárních sacharidů

Složení:

Maltodextrin.

Výživová hodnota 100 g:

Energetická hodnota 1700 kJ (400 kcal)
Bílkoviny 0 g
Sacharidy min. 98 g
Tuky 0 g
Voda (vlhkost) do 2 g

Návod k použití:

Používá se hlavně do nápojů pro zlepšení vjemu plnosti chuti a jako hypotonický (nízkoosmolární) zdroj sacharidů do speciálních potravin. Prášek se nasype do nádoby a zalije vhodnou tekutinou, pro rychlé rozpuštění je nutno použít tyčový mixér. Pro dosažení lepší využitelnosti je vhodné denní příjem rozdělit na 3 i více menších dávek přijímaných postupně během dne. Zabraňte vdechnutí prášku. Výrobek není vhodné přijímat v jednorázové dávce vyšší než 30 g. Vyšší množství maltodextrinu přijaté jednorázově je nutno doplnit minerálními látkami s minimem dalších sacharidů, např. zeleninovou šťávou. Doporučená denní dávka až 3 jednorázové dávky. Doporučená denní dávka se nesmí překročit.

Skladování:

Uchovejte v suchu, mimo dosah slunečních paprsků, v teplotě do 25 °C. Po odebrání prášku obal ihned uzavřít.

Upozornění:

Nekonzumovat v suchém stavu. Zabraňte vdechnutí prášku. Pro dosažení lepší využitelnosti je nutné denní příjem rozdělit na 3 i více dávek přijímaných postupně během dne. Není náhrada pestré stravy.

Praktické tipy:

  • Maltodextrin se může používat jako přídavek do vysokoproteinových nápojů v případě objemového tréninku nebo u osob s vysokým metabolismem. Například do 30 – 40 g vysokoproteinového prášku se přidá 10 – 20 g maltodextrinu (2 – 3 zarovnané polévkové lžíce) a 1 rovná polévková lžíce rostlinného oleje (řepkový, rýžový apod.) a 1 kávová lžička MCT oleje.

Doplňkové parametry

Kategorie: Neochucené suroviny
Hmotnost: 1.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: